-
Home
-
European Projects
-
Higher education student and staff mobility projec..
Higher education student and staff mobility project
Start date: Jun 1, 2014,
End date: May 31, 2016
PROJECT
FINISHED
Internationalisation is a present and driving force behind RDAM’s strategic development. Internationalisation is considered to be a prerequisite in maintaining high level and subsequently international recognition.
As part of RDAM’s internal quality assurance all inter-institutional agreements are evaluated on a regular basis, to ensure that the number of agreements is kept at a reasonable level and that they are assessed on content and activity.
The European cooperation has existed for many years, and RDAM considers this to be central in order to be a modern and attractive HEI. The European cooperation is important for the recruitment of new students and good educators, but it is also important in the desire to work closely with a number of good partner institutions, a work that is based on a good and long trustful collaboration.
The European collaboration includes a number of partner institutions in Europe’s Capitals, but also a number of smaller institutions where the artistic and pedagogical levels within special subject areas are of particular interest.
RDAM considers the Erasmus programme and its many possibilities, as a defining factor for the success of RDAM’s strategic development on a European level.
Context/Background
DKDM’s vision og målsætninger for det internationale arbejde herunder deltagelse i Erasmus programmet afspejler sig i en seriøs og målrettet tilgang til alle aspekter af det internationale arbejde på institutionen.
Konservatoriet anser internationalisering som en grundliggende præmis for at kunne uddanne på højeste niveau. De studerende uddannes til et globalt arbejdsmarked, hvor internationaliseringen afspejler sig i uddannelserne gennem både indholdsmæssige og praktiske forhold.
DKDM arbejder med at intensivere det internationale perspektiv i form af særlige indsatsområder som blandt andet er beskrevet under Key Action 1: mobilitet og Key Action 2: strategiske alliancer og udvikling af nye samarbejder.
Mobilitet af både lærere og studerende har stor betydning for konservatoriets rekruttering og løbende udvikling. Fokus på at skabe relevante og moderne videregående uddannelser er med til at sikre en høj gennemførelsesprocent for DKDM studerende.
Objectives
DKDM ønsker at bruge bl.a. Erasmusprogrammet som platform for udvikling af internationalt samarbejde. Et samarbejde med andre institutioner gennem Erasmus programmet er en automatisk kvalitetssikring af de partnere der indgås samarbejde med.
DKDMs internationale strateg i fastslår at DKDM vil: "fastholde og yderligere kvalificere indsatsen på det internationale område ønsker konservatoriet at virkeliggøre visionen om, at stå for det højeste internationale niveau samt måle sig og samarbejde med en række af de bedste konservatorier i verden".
Erasmus+ programmet er et værdifuldt værktøj til at opnå dette.
Number and type/profile of participants
I alt har DKDM realiseret 35 mobiliteter, hvilket er et tilfredsstillende resultat. Inden for lærerudvekslinger der sket en forøgelse af antallet af mobiliteter, hvilket er positivt. Det er i særdeleshed undervisere på professor-niveau, der vælger at tage på Erasmus+ ophold, men andre fastansatte undervisere tager også ud.
Det er positivt at TAP personale er begyndt at bruge staff mobility for training som mulighed for at kompetenceudvikle sig selv som medarbejder, men også for at udvikle institutionen. Ligesom at DKDMs ansatte tager ud på staff mobility for training og sætter pris på de partnere, der tager imod medarbejderne, så prioriterer DKDM også at tage imod medarbejdere fra partner-institutioner, når de henvender sig til DKDM for at besøge os og lære af vores praksis på forskellige områder.
Activities
DKDM har arbejdet med mobilitet for undervisere og studerende og andre ansatte.
Antallet af studentermobiliteter er ikke øget i den seneste programperiode. Derimod er antallet af lærermobiliteter støt stigende år for år, og DKDM oplever en øget interesse fra undervisere til at benytte Erasmus Lærermobilitet som værktøj til at udvide deres netværk, udvikle deres pædagogiske metoder, og lære nye pædagogiske og kunstneriske metoder.
Results and impact
DKDM oplever, at det faglige niveau er steget i takt med at antallet af internationale studerende er steget. At de studerende bliver dygtigere og dygtigere betyder at DKDM fremstår som en mere attraktiv samarbejdspartner for de interessante udenlandske partnere. Alt i alt er de mange internationale aktiviteter med til at gøre DKDM til en endnu bedre uddannelsesinstitution.
Der opleves en direkte sammenhæng mellem lærermobilitet og studentermobilitet, forstået på den måde, at de undervisere der tager ud på et Erasmus+ lærermobilitetsophold oplever at der kommer et større antal ansøgere til dem og deres faggruppe. På samme måde oplever DKDM at nogle studerende, der tager ud på udvekslingsophold beslutter sig for at blive ude, og indkomne erasmus studerende vælger at blive på DKDM. Dette er udvikling som DKDM betragter som